Si un nen o nena ensopega sovint, té mala postura a l'escriure, tendeix a caminar inclinant el cos cap endavant, camina de puntetes o amb els peus endins... no és casual, pot ser que tingui algun reflex primitiu no integrat o un problema de control postural.

Des de Fisiovitae donem importància al NEURODESENVOLUPAMENT INFANTIL, ja que és el procés fonamental per l'adquisició del CONTROL POSTURAL i LA MARXA DINÀMICA.

Ajudarem a restablir l'equilibri, economitzar el desgast energètic, aconseguir una postura corporal adequada... i conseqüentment comportarà una millora en l'aprenentatge escolar.

La Reeducació Postural Global és un mètode de fisioteràpia actiu que busca, dins de les possibilitats de cada persona, sigui nen o adult, un treball d'estirament global de les cadenes musculars per tal de millorar la postura i les patologies associades.

És un treball suau, respectuós i actiu, sempre guiat per un fisioterapeuta que treballa un objectiu comú amb el podòleg.

A qui va dirigit?

La millor edat per realitzar una primera visita és a partir dels 4 anys, ja que és quan els reflexos primitius haurien d'estar integrats, coincidint amb l'edat òptima per iniciar un tractament amb plantilles posturals en cas de peus plans, marxa de puntetes o marxa amb la punta dels dits cap a dins, sent aquests els principals motius de consulta en podologia infantil.

Com es realitza?

Fent una exploració podopostural on relacionarem la postura estàtica amb el captor podal, els reflexos primitius actius i les cadenes musculars. Un cop establert el diagnòstic iniciarem un tractament individualitzat de reeducació postural global on es poden combinar l'aplicació de plantilles posturals personalitzades i/o amb un treball global de fisioteràpia RPG.

És només per nens?

No, tothom pot fer un treball de Podologia i Reeducació Postural Global. Mai és tard.


Contacte

  Passeig dels Pins 14. 08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)

  fisiovitaefeliu@gmail.com

  93 685 73 64